Plannen van een huwelijk op de parochie Sint-Anna-ten-Drieën

Trouwen kan je in onze parochie ofwel in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk in de Hanegraefstraat ofwel in de kleinere Sint-Lucaskerk in de Ernest Claesstraat.

Wanneer jullie willen trouwen, dan neem je contact op met onze parochiepriester Herman Augustyns (telefonisch te bereiken via 03 219 32 29 of 0474 515 128).
Met Herman leg je dan de datum en het uur van jullie huwelijk vast.

Ongeveer zes maanden voor de huwelijksviering maak je dan nog eens een afspraak met Herman om het huwelijksdossier samen te stellen.

Ondertussen
bereid je zelf de viering voor met de priester die zal voorgaan in de viering. Dit kan met Herman zijn of een priester uit je eigen familie of vriendenkring

Ten laatste zes weken voor de huwelijksviering
is er dan de zogenaamde “ondertrouw” bij Herman. Hier tekenen jullie een document waarin je jullie keuze voor een christelijk huwelijk bevestigen. Tegelijkertijd kan je dan met Herman de teksten van de viering overlopen en de laatste praktische afspraken maken.

Ten laatste één maand voor de huwelijksviering (maar het mag ook veel vroeger) nemen Elke en Erik contact met jullie voor een gesprek over huwelijksvoorbereiding (met een oude term: een “verloofdenavond”).
  Het huwelijk Sint-Anna-ten-Drieënparochie, Antwerpen Linkeroever
Het huwelijk Sint-Anna-ten-Drieënparochie, Antwerpen Linkeroever