Leren...

Ook voor onze kinderen en jeugd biedt de parochie een waaier aan mogelijkheden.
Enkel een moederhuis hebben we niet, maar net geboren zijn de baby’tjes al welkom op de consultaties van Kind en Preventie, en tijdens de werkuren van de ouders worden ze heel gastvrij onthaald in het nieuwe kinderdagverblijf ‘Primavera’.
En zijn ze iets groter dan gaan ze als peuter en kleuter met veel plezier spelende leren in een van de kleuterscholen van het Sint-Annacollege (Dobbelsteen en Goethestraat), waarna de poort van de lagere (zeg maar grote) school hen toelacht.
Maar ook voor de Middenschool (1ste en 2de middelbaar) en Bovenbouw (3de tot 6de middelbaar) kunnen ze hier op Linkeroever blijven en zich verder ontplooien. En wie nadien juist kiest kan hier zelfs studies volgen aan de Karel de Grote-Hogeschool.
En natuurlijk biedt ook het stedelijk onderwijs hier op Linkeroever heel wat aan.


...en lezen

Elke zaterdag verwacht de PlePlo (Plezante Ploeg, Chiro) een pak volk op hun terreinen aan de Hanegraefstraat, onderverdeeld in 7 groepen met eigenzinnige namen. Spelen, trektochten, op kamp en op weekend gaan, het hoort er allemaal bij. Op zondag is het dan weer de beurt aan de Scouts (naast Sint-Anneke Sport). Ook hier veel spel en leute en veel vrienden om je heen.
Wil je echt iets helemaal apart? Vaar je graag eens uit? Dan verwacht men je in een van de 4 groepen op de zeescoutsbasis (Thonetlaan).
Iets anders is dan weer de KAT. Kleuters, maar ook de jeugd en hun ouders zijn daar weer welkom bij de Koninklijke Antwerpse Turnkring. De kleine katjes werken aan hun motoriek, de groteren aan hun conditie.
Daarnaast kan je ook gaan voetballen, naar de muziekschool gaan, gaan tekenen in de academie, enz., enz… Je merkt het, op Linkeroever ben je veel te snel groot…

KATjes op hun jaarlijks turnfeestIs er iets te vieren, dan is de PlePlo van de partijIs er iets te vieren, dan is de PlePlo van de partijDe Doremi's op een kerstmarkt