Van harte welkom !

Het parochiesecretariaat is de open deur van de parochie, een onthaal voor al wie een vraag heeft.
Dat kan een vraag zijn naar een gesprek, een vraag om raad, een vraag naar aandacht. Zo goed mogelijk zullen de mensen van het secretariaat proberen om een antwoord te geven, of om de weg te wijzen naar iemand die beter kan helpen.

Ons parochiesecretariaat is ook de draaischijf die ervoor zorgt dat de berichten, papieren, praktische vragen, bij de juiste personen terecht komen.

Je kan er terecht voor afspraken en inlichtingen:

  • over doopsel, eerste communie, en vormsel van je kinderen
  • over een kerkelijk huwelijk
  • over misintenties

Bij een overlijden kan je zelf, of de begrafenisondernemer, op het parochiesecretariaat de eerste afspraken maken voor de kerkelijke begrafenis.

De dagelijkse administratie van de parochie wordt er bijgehouden: adressenbestand, kleine betalingen, kopieerwerk. Op het parochiesecretariaat gebeuren de inschrijvingen in de registers, van dopelingen en vormelingen, van huwelijken en overlijdens.

Kan je de pastoor of de contactpersoon niet bereiken, kan je aan het secretariaat een berichtje voor hem of haar bezorgen.

Abonneren op het parochieblad kan via het secretariaat.

En het secretariaat zorgt ook voor de eigen bladzijden van Snt-Anna-ten-Drieën in hetzelfde parochieblad.

Het parochiesecretariaat vind je in de pastorie, Gaston Burssenslaan 17, 205 Antwerpen, tegenover de kerk van Sint Anna-ten-drieën. Er is ook een permanentie in de Sint Lucaskerk, Ernest Claesstraat 5, 2050 Antwerpen.

Alle gegevens over openingstijden, telefoon een dergelijk vind je als je klikt op het blokje “adres en uren” .