U bent hier: Home / De Verrekijker/ Wegwijzers/ Afscheid Herman

Contactgegevens

Op deze pagina

Afscheid van pastoor Herman Augustyns

Beste mensen,
Lieve parochianen,

Via verschillende kanalen hebben jullie al vernomen dat onze pastoor een andere opdracht gekregen heeft. De Rupelstreek krijgt er, vanaf 1 september, een (relatief) jonge priester bij. En wij, wij zijn hem kwijt.

Dat afscheid doet pijn, maar met dank aan Herman gaan we verder op de ingeslagen weg.

 

Op zaterdag 3 oktober om 14.00 uur wuiven we Herman officieel uit

Herman AugustynsVanzelfsprekend doen we dat met een eucharistieviering die hij zelf voorgaat in de parochiekerk Sint-Anna-ten-Drieën.

Minder vanzelfsprekend is wie daar allemaal kan bij zijn. We zitten inderdaad nog altijd opgescheept met het coronavirus en dat zorgt voor beperkende veiligheidsmaatregelen.

Momenteel mogen we 95 mensen in onze kerk verwelkomen. We vermoeden dat er veel meer gegadigden zullen zijn om deze viering mee te maken.

Daarom…

 

We gaan die afscheidsviering streamen

Herman AugustynsDat wil zeggen dat verschillende camera's en micro's in de kerk opgesteld staan die ervoor zorgen dat de ganse viering geregistreerd wordt én rechtstreeks op het internet zal te zien zijn.

Via de link vimeo.com/451304865 kan dan iedereen, van waar ook, de viering 'live' meemaken.

 

Herman AugustynsVan thuis uit volgen?

Het is perfect mogelijk om thuis (vanuit je luie zetel ☺) de viering te volgen op je computer of laptop.

Via deze unieke en makkelijke link vimeo.com/451304865 kom je rechtstreeks op de juiste plaats terecht.

Probeer maar eens, je ziet nu de startpagina al.

 

Verschillende locaties om live mee te volgen wat er in de kerk gebeurt

Wij weten dat veel van onze parochianen heel graag ‘in levende lijve en in onze St. Anna-ten-Drieënkerk’ de afscheidsviering van Herman op 3 oktober zouden willen bijwonen.

Tot onze spijt is de capaciteit van de kerk hiervoor al bereikt, m.a.w.: hier zijn geen plaatsen meer beschikbaar en je kan hiervoor dus ook niet meer inschrijven!

De Verrekijker doet haar uiterste best om toch zoveel mogelijk mensen te laten deelnemen aan deze zo belangrijke gebeurtenis.

 

Om de parochiale verbinding te ervaren zorgt zij ervoor dat je de viering ook  in verschillende andere locaties en samen met andere parochianen kan volgen.
Wij willen allen die geen plaats meer in de kerk hebben aanbevelen zich hiervoor in te schrijven!

We zorgen voor een rechtstreeks verbinding met de grote zaal van 't SAC (naast de kerk gelegen) en denken dat daar ongeveer 70 mensen, coronaproef!, en op groot scherm de viering kunnen volgen.
Op dezelfde wijze zorgen we ook voor een verbinding naar de Lucaskerk. Ook daar zal op een groot scherm met een beamer geprojecteerd worden. De verantwoordelijken van Laudato SI' (de nieuwe gebruikers van de voormalige Lucaskerk) voorzien dat daar ook weer 40 belangstellenden coronaproef bij mekaar kunnen zijn.

Herman Augustyns

 

Aanmelden is noodzakelijk, kan vanaf nu, tot en met dinsdag 15 september 2020!

Formulier

De snelste en eenvoudigste manier is onderstaand formulier invullen. Je geeft dan alle gevraagde info in, drukt op de 'Reserveer'-knop en je inschrijving komt binnen. Zo snel als mogelijk krijg je bericht of en waar je plaats hebt.

Mail

Een andere manier is zelf een mailtje sturen naar contactteam@sint-anna-ten-drieen.be

Je geeft daarin je naam, adres, telefoonnummer en mailadres op. Het zou fijn zijn dat je ook aangeeft in welke locatie je eventueel de viering wil volgen. Weet wel dat het niet meer mogelijk is om in te schrijven voor de Sint-Anna-ten-Drieënkerk, die is reeds vol!

De datum en het uur waarop we jouw mail ontvangen zal mogelijk van belang zijn voor het bepalen of je plaats hebt in de zaal van het SAC of in de Lucaskerk. Wie eerst komt, eerst maalt zegt het spreekwoord. Je krijgt dan van ons zo spoedig mogelijk bericht of en waar je op welke locatie een plaatsje, geen genummerde stoel!, hebt.

En eerlijk is eerlijk: aan de ingang van de verschillende locaties zien we aan de hand van de inschrijvingslijst of je inderdaad ingeschreven bent.

Secretariaat

Heb je geen laptop/computer? Niet erg: je kan ook inschrijven bij het parochiesecretariaat, telefonisch (03 219 32 29) tijdens de openingsuren (9.30 u tot 11.30 u) en ook daar zal het tijdstip van aanmelding genoteerd worden.

Of het kan schriftelijk, met een briefje in de bus. Ook daarin zet je wie je bent, waar je woont en of je al dan niet telefonisch bereikbaar bent.

Verplichte inschrijving

We zouden het echt heel erg vinden dat parochianen of andere belangstellenden die zich, zonder inschrijving, aanbieden niet binnen kunnen wegens volzet. Daarom moet je ingeschreven zijn om toegang te krijgen tot de kerk, het SAC of de Lucaskerk.

Argumenten als: 'je weet toch dat ik altijd kom', 'ik wist het niet', 'ik ben het vergeten', 'ik ben een vooraanstaande van één van Hermans parochies', '…', zullen niet van tel zijn aan de inkomdeuren.

We vragen de nodige afstand te bewaren bij het toekomen aan en binnen gaan van de kerk. Ook handen ontsmetten zal weer aan de orde zijn.

Evenmin kunnen/mogen we tolereren dat na de viering de mensen buiten napraten en groepjes vormen.

Neem ons a.u.b. niet kwalijk dat we 't soms wat streng laten klinken. Maar ieders gezondheid staat primair in deze afspraken. Het is daarom dat we ons strikt aan de voorgeschreven (corona)regels houden.

 

Na de viering

Herman AugustynsGraag hadden we Herman een receptie aangeboden.

Maar helaas dat is in de gegeven omstandigheden, zelfs heel bescheiden, niet mogelijk.

Gelukkig heeft Herman daar alle begrip voor!

Na de viering dus huistoe.

Zowel Herman, De Verrekijker, als alle betrokkenen vinden dit niet fijn, maar 't kan niet anders. Corona dicteert namelijk!

 

Geschenk

Wie, geheel vrijblijvend, wil bijdragen aan een geschenk voor Herman kan dit door de daar speciaal voor geopende rekening aan te vullen: BE42 7340 3051 1054 op naam van Geschenkrekening Pastoor Herman.

 

Rupelstreek

Herman AugustynsVanzelfsprekend wensen we Herman een mooie verdere invulling van zijn priesterroeping in de Rupelstreek.

 

Op het kaartje van het bisdom is zijn nieuwe werkterrein in het rood aangeduid.

 

Hartelijk dank voor alles Herman.
Het ga je goed!

Anderen bekeken ook

De Verrekijker

© Parochie Sint-Anna-ten-Drieën | Antwerpen Linkeroever | 03 219 32 29 | Google Maps | mail | webmaster | disclaimer