U bent hier: Home / Verrekijker / LO.com / LO.com / Vrije tijd

Contactgegevens

Op deze pagina

Vrije tijd

Door mensen die er niets van weten, wordt Antwerpen Linkeroever wel eens een slaapstad genoemd. Wie deze pagina echter doorneemt, zal merken dat zeven dagen in een week te kort zijn om alles mee te doen!

 

Op de Antwerpse Linkeroever is er een uitgebreid aanbod aan vrije tijd. Op deze pagina worden de verenigingen en clubs opgelijst die vanuit de parochie georganiseerd worden, een link hebben met de parochie of die vergaderen in de parochielokalen.

 

De parochie beschikt over twee grote vergadercentra, waar heel wat activiteiten doorgaan en die ook gehuurd kunnen worden voor feesten e.d. Het Sint-Anneke Centrum (SAC) in de Hanegraefstraat, naast de kerk, en het Cultureel Centrum ter Schelde (CCTS) in de Fromentinstraat.

 

Het vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren vindt u hier.

 

Het aanbod van Beweging.net

Beweging.net is een koepelorganisatie van socio-culturele verenigingen die een aanbod heeft voor elk wat wils, ook in Sint-Anna-ten-Drieën.

 

OKRA

Is de belangenorganisatie voor 55-plussers en heeft twee trefpunten in Antwerpen Linkeroever:

  • De activiteiten van OKRA Trefpunt Sint-Anna vinden plaats in het Sint-Anneke Centrum;
  • OKRA Trefpunt ter Schelde komt samen in het CCTS - voor de meeste activiteiten. De grote feesten gaan door in het SAC, soms zelfs samen met de vrienden van het trefpunt Sint-Anna.

 

KWB

KWB een gezinsbeweging, met een uitgebreid aanbod aan activiteiten hier op Linkeroever. Zo hebben ze o.a. een fietsclub, een kookclub, een beleggersclub, de Bierpruvers, jogging op zondagmorgen,...

 

Femma

Is de opvolger van de KAV. Zij zijn nog in de opstartfase, maar wij gaan er zeker nog meer van horen!

 

Samana Linkeroever

Samana Linkeroever is de belangenvereniging voor chronisch zieke mensen. Zij organiseren uitstappen en activiteiten, die ook toegankelijk zijn voor mensen die anders niet kunnen buitenkomen.

 

Club 2000 en Babbelkousen

Zijn twee ontmoetingsgroepen die ontstonden uit de twee vroegere KAV’s.

 

Koren

Antwerpen Linkeroever kent maar liefst drie koren, ieder actief met een eigen repertoire!

  • Het Sint-Annakoor verzorgt de feestelijke vieringen in de kerk. Zij repeteren wekelijks op dinsdagavond in de kerk.
  • Klankjorum (link) brengt een breed muziekgenre, van popsongs tot musical, klassiek chanson en ballades. Zij repeteren op woensdagavond in het SAC.
  • DeChorale (link) is één van de meest gerenommeerde klassieke oratoriumkoren uit het Antwerpse. Zij repeteren wekelijks op donderdagavond in het SAC.

 

Klokjesvrienden

Een speciale vermelding verdienen de Klokjesvrienden.

Toen de kerk en de parochie Onze-Lieve-Vrouw ter Schelde er nog waren in de Gloriantlaan, zorgde een ploeg vrijwilligers telkens voor een tasje koffie na de mis. Dit gebeurde in het lokaal ‘Het Klokske’, aanpalend aan de kerk.

In het jaar 2000 werd het kerkje totaal verwoest door een brand. Gelukkig kon Het Klokske gevrijwaard blijven. De Klokjesvrienden bleven koffie schenken en dat doen ze tot op de dag van vandaag. Elke zondagmorgen is iedereen welkom vanaf 10.30 uur in Het Klokske, Gloriantlaan 2A (achter de huidige scoutslokalen) voor een heerlijk kopje koffie en gezelligheid!

 

In het SAC

In het SAC is er altijd wel iets te doen.

Zo is er een bridgeclub die drie keer per week de edele sport van het bridgen beoefent.

Elke week wordt er op vrijdagavond gekaart. De kaartclub o.l.v. Emma Bogaerd houdt om de andere week een kiekenkaarting en een gewone kaartavond. In de kalender staat dit telkens vermeld.

Op woensdagnamiddag wordt er door de dames Rummicub gespeeld terwijl de heren biljarten. Maar heren die liever Rummicub spelen, zijn ongetwijfeld ook welkom! En misschien zijn er wel dames die een biljartje willen wagen?

Er is ook een schaakclub en een postzegelclub in het SAC.

 

Cultuur op de Antwerpse Linkeroever

De vzw ANNA3 coördineert het cultuuraanbod in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk. Elke zomer tijdens de maanden juli, augustus en september wordt een bekende kunstenaar uitgenodigd om een zomertentoonstelling te houden. Heel het jaar door vinden concerten plaats.

Toneelstudio Gloriant ontstond 50 jaar geleden vanuit de KWB en KAV. Zij spelen nog steeds vier keer per jaar toptheater met een lach en een traan!

Het Genootschap Anneke Mossel is een cultuurvereniging rond de reuzin Anneke Mossel en haar echtgenoot prins Langoestian.

A.K.A.L.O. (Amateur Kunstenaars Antwerpen LinkerOever) verenigt amateurkunstenaars in verschillende disciplines. Zij houden jaarlijks een tentoonstelling tijdens de Sint-Annekesfeesten.

Cultuurcentrum Link oftewel Elsschot coördineert de verschillende culturele verenigingen van Linkeroever en heeft ook een eigen aanbod.

Anderen bekeken ook

De Verrekijker

© Parochie Sint-Anna-ten-Drieën | Antwerpen Linkeroever | 03 219 32 29 | Google Maps | mail | webmaster | disclaimer