U bent hier: Home / De Verrekijker / Andersziens/ Uitvaart

Contactgegevens

Op deze pagina

Uitvaart van een dierbare

De parochie wil naast mensen staan in de uren van droefheid, wanneer een dierbare uit handen moet gegeven worden. Ieder beleeft dit afscheid op haar/zijn manier, vanuit de eigen overtuiging.
In deze momenten wil de christelijke gemeenschap van Linkeroever meevoelen met dit verdriet, en steun en troost aanbieden.

Als een kerkelijke uitvaart gewenst is om afscheid te nemen van de overledene, kan een dienst verzorgd worden in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk. Het is aan de familie om dit expliciet voor te stellen aan de begrafenisondernemer.

De begrafenisondernemer zal zorgen voor de nodige afspraken met de parochie.

Onze gebedsleid(st)er, die de uitvaartdienst voorgaat, zal zelf met de familie contact opnemen om samen de uitvaartplechtigheid voor te bereiden. Hierin kan heel wat inbreng van de nabestaanden gebeuren samen met een stel praktische afspraken, o.a. over de keuze van de muziek, of er projectie gaat gebeuren, of de viering opgeluisterd wordt door (live-)muziek, enz…

De periode na de uitvaart kan erg zwaar zijn. Onze ‘werkgroep rouwen’ wil hierbij een discrete hulp zijn en zal zichzelf aanbieden.

 

Gedachtenisviering

In principe is er op de derde zondag van elke maand een gedachtenisviering met bijzondere aandacht voor de overledenen van de voorbije maand. Tijdens deze viering wordt het naamkruisje van de overledenen op de levenszuil in de kerk gehangen. Het blijft er tot Allerzielen.
De muziek, de wierook en het noemen van de namen maken het heel dikwijls tot een ontroerend en sfeervol geheel.

 

Allerzielen

Op Allerzielen worden alle overledenen van het voorbije jaar herdacht.  Tijdens deze viering wordt het naamkruisje aan de families overhandigd.

 

Anderen bekeken ook

De Verrekijker

© Parochie Sint-Anna-ten-Drieën | Antwerpen Linkeroever | 03 219 32 29 | Google Maps | mail | webmaster | disclaimer