U bent hier: Home / Verrekijker / LO.com / Vrije tijd / KWB

Contactgegevens

Op deze pagina

KWB

Wat is KWB?

Hoofdoelstelling van KWB is om de leden een aantal informele ontmoetingskansen aan te bieden; dit in de rand van de door of via de afdeling georganiseerde ontspannings- en sportactiviteiten.

Centraal staan hierbij:

  • de wekelijkse zaalvoetbal
  • de fietstochten overdag en 's avonds in de lente- en zomerperiode
  • de uitstappen met de KWB-reisclub en/of met de KWB-bierpruvers
  • de zondagse jogging in het Sint-Annabos.

In tweede instantie bieden een aantal KWB-activiteiten de gelegenheid om op een indirecte manier aan vorming te doen (ook op cultureel vlak) zoals:

  • de maandelijkse kookavonden
  • de bierpruversavonden
  • de beleggingsavonden.

Ook geleide wandelingen met stadgidsen in de zomer staan op het programma. Het activiteitenprogramma wordt in principe maandelijks besproken en definitief vastgelegd door het bestuur tijdens de wijkmeestersbijeenkomst en vindt zijn weerslag in het tweemaandelijks ledenblad "Het Schelderaakje".

 

Waar?

Cultureel Centrum Ter Schelde

Fromentinstraat 2

2050 Antwerpen

 

Activeiten

De fietsers

De fietsers die van eind april tot begin september iedere donderdagavond een mooi aantal km bij mekaar trappen. Niet te vergeten ook de dagtochten die meestal op een vrijdag plaatsvinden. Tijdens de stops wordt dan van een pintje genoten en worden ook bij wijze van spreken vele wereldproblemen opgelost! Dit jaar wordt er ook nog als afsluiter een paella-avond voorzien en kunnen plannen gesmeed worden voor een volgend fietsseizoen dat start op de laatste donderdag van april 2022.

De bierpruvers

De bierpruvers komen éénmaal per maand samen met een twintigtal leden en proeven dan twee uitgelezen biertjes. Zo zijn er reeds in de loop der jaren een paar honderd biertjes geproefd. Een uitschieter is naast de Westmalle Triple, de Karmeliet. Het is gewoon een gezellige bedoening die een rustig begin kent maar waarbij na elke slok het aantal decibels evenredig stijgt. Geen zatte bedoening maar wel een echt gezellig samenzijn!

De beleggers

De beleggers die elke maand met een beperkte inleg de polsslag van de bedrijven kunnen volgen. Interessant en leerzaam daarbij is dat zo de toestand van onze economie kan gevolgd worden. De meeste bedrijven keren bijvoorbeeld een dividend uit. De overheid die steeds op zoek is naar geld heft nu hierop 30% belasting. Wanneer een aandeel met winst wordt verkocht binnen een bepaalde termijn, wordt op deze winst ook 30 % aangerekend via de speculatietaks. Wanneer er verkocht wordt met verlies gebeurt er niets. De kleine man kan niet anders dan die belasting ondergaan terwijl grote spelers uitwijken naar Luxemburg en Zwitserland. Onze vraag: is men op deze manier goed bezig?

De kookclub

De kookclub zorgt elke maand voor een eetmaal met aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Eenmaal dat vele restaurants ons met moeite kunnen nadoen (of bijna toch)! Telkens alweer een fijn en gezellig gebeuren.

De zaalvoetbal

De zaalvoetbal die elke vrijdagavond van 20 tot 21 uur plaatsvindt. Er wordt in de sporthal op Linkeroever door een vijftiental sportieve KWB-leden werkelijk hoogstaand voetbal gespeeld! Een scheidsrechter komt daar niet aan te pas, maar met een juiste kijk op het spel wordt alles sportief geregeld zonder valsdoenerij. Een voorbeeld voor veel grote clubs.

De Kerststal

Het moet volgens bronnen uit een oud verslag zowat 45 jaar geleden zijn dat onze kerststal voor de eerste keer werd opgesteld. Aanvankelijk was er een samenwerking tussen het toenmalige KAV en de kwb. Wat later was het alleen kwb die deze traditie verder zette. Ook nog uit dat oude verslag geven we u volgende tekst: "De oprichting van de kerststal is op onze Linkeroever een traditie geworden, een monument, een blikvanger, een gewoonte, een wijkbeeld en een constante, iets wat veel mensen zouden missen moest het achterwege blijven. Dat in deze veranderde tijden mensen zich nog in die mate kunnen vertederen rond het universele kerstgebeuren, is hoopgevend. De uitstraling van dit effect op anderen, christenen, lauwen en ongelovigen, is moeilijk aantoonbaar, maar bleek bv vorig jaar nog ten volle uit de reactie op de onbegrijpelijke vandalenstreken (toen ook al!)."

Het zingen rond de kerststal vindt jaarlijks plaats rond driekoningen om 19 uur.

Andere activiteiten

Wanneer we bij dit alles ook nog onze speciale gelegenheden vernoemen zoals het Sint-Maartensmaal, en onze Worstenbroodavond met de gewaardeerde moppenvoorstelling van twee van onze leden, kan niet ontkend worden dat onze KWB-afdeling op Linkeroever leeft !

 

 

Het Schelderaakje

2024

2023

2022

Anderen bekeken ook

De Verrekijker

© Parochie Sint-Anna-ten-Drieën | Antwerpen Linkeroever | 03 219 32 29 | Google Maps | mail | webmaster | disclaimer