U bent hier: Home / Verrekijker / LO.com / Vrije tijd / Sint-Annekesfeesten

Contactgegevens

Op deze pagina

De Sint-Annekesfeesten

De Sint-Annekesfeesten vonden elk jaar plaats in het eerste weekend van de maand oktober en waren sterk verankerd in de parochie. Ze ressorteren onder parochiale werken. Alle medewerkers, van het klein comité over het groot comité tot alle vrijwilligers werkten belangeloos mee. We mochten elk jaar rekenen op meer dan 100 helpende handen, die ons op een (of meerdere) van deze 3 dagen komen ondersteunen.

De 50e, gouden editie van de Sint-Annekesfeesten 2022 vondt als allerlaatste editie plaats op woensdag 28 september, vrijdag 30 september, zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2022.

Missie

De missie van de Sint-Annekesfeesten was tweeërlei:

  • De eerste missie was van het allergrootste belang: 'Breng mensen bij elkaar'. Met andere woorden: organiseer iets voor jong en oud, voor kaarters en quizzers, voor eters en voor drinkers, voor mensen die alleen zijn en voor families. Via al onze activiteiten trachten we aan deze missie te voldoen.
  • De tweede missie was mooi meegenomen: 'tracht er iets aan over te houden'. De opbrengst gaat naar Parochiale Werken die hiermee de vele werkgroepen en jeugdbewegingen die onze parochie rijk is, te ondersteunen.

 

We beslisten de activiteiten van de SAF te verspreiden over het jaar, omdat het najaar al heel vol zat met tal van andere activiteiten. Dit geeft aan iedereen wat meer ademruimte. Maar de Ludieke quiz behoudt zijn vaste stek!

 


 

SAF 2023 - LUDIEKE QUIZ 2023 - Of dacht je dat die was afgeschaft?

Natuurlijk is er opnieuw een ludieke quiz ook in het eerste jaar dat er geen traditionele Sint-Annekesfeesten meer zijn.

En deze keer zitten we niet meer gewrongen tussen andere activiteiten en moeten er voor de tafels geen deelnemers worden gezocht tussen mensen die nog staan te koken, kramen aan het opstellen zijn, een cafetaria organiseren en bemannen, kunstwerken tentoonstellen, enzovoort.

Wie dus vragen niet kan beantwoorden of mislukt in proeven kan het dus niet wijten aan een gebrek aan concentratie “omdat we aan zoveel andere dingen moeten denken”.

Zaterdag 30 september 2023 - 20 uur

We verwachten natuurlijk weer de ploegen die al zoveel jaren van de partij zijn, maar we mikken ook op nieuwe deelnemers.

Zij worden verwacht op zaterdag 30 september om 20 u in de vertrouwde zaal van SAC.

 

We proberen stipt te beginnen. Er zal weer gepresenteerd worden door twee personen, er is een jury van twee knappe koppen en we spelen met tafels van 6  tot maximaal 8 personen.

 

We zullen opnieuw het papierwerk beperken tot het hoogst noodzakelijke en alles projecteren wat binnen onze mogelijkheden ligt.  Antwoorden moet natuurlijk wel op papier.

 

Onze doelstelling blijft dezelfde: het moet een ludieke quiz zijn, een speelse en plezierige belevenis. Natuurlijk wordt er gespeeld om te winnen, maar het doet altijd deugd dat ook de tafels die weinig punten haalden achteraf komen vertellen dat ze zich wel geamuseerd hadden.

 

Ook dit jaar vragen we een bescheiden bijdrage van €3 per persoon, te betalen de avond zelf. Er zal een ruim aanbod zijn aan allerlei dranken en er wordt ook gezorgd voor hapjes en versnaperingen. Alles aan democratische prijzen en aan tafel bezorgd door vriendelijke en aantrekkelijke  jonge mensen.

Vooraf inschrijven (download hier je inschrijvingsdocument) is nodig, want het zou kunnen dat de  zaal snel vol geraakt. Bezorg daarvoor de ingevulde strook bij Fred Van de Velde, August Van Cauwelaertlaan 21, 2050 Antwerpen.

We  verwachten uw inschrijving ten laatste op 22 september.

Anderen bekeken ook

De Verrekijker

© Parochie Sint-Anna-ten-Drieën | Antwerpen Linkeroever | 03 219 32 29 | Google Maps | mail | webmaster | disclaimer